RUGBY AL BAGES

La història d’aquesta entitat comença l’any 1995, quan en Sergi Martinez, professor de l’institut de Sant Vicenç de Castellet i ex-jugador de la Unió Esportiva Santboiana, inicia en aquest esport a una colla de nois i noies del poble. La iniciativa té èxit i l’any següent es crea un primer club de Rugby, el Castellet, que ja inclou, també, a jugadors de Manresa. El recorregut del CR Castellet és curt però intens. S’inscriu a la lliga regular de la Federació i aconsegueix l’ascens a  la primera divisió catalana en un temps rècord, als dos anys d’iniciar la competició. El cert, però, és que la manca d’instal·lacions, (jugaven sempre a fora), així com les dificultats de tirar endavant un projecte així en una terra tant profana a la pilota ovalada, obliguen al jove club a abandonar la competició després de quatre temporades molt dignes. D’aquella primera fornada de jugadors cal destacar-ne, en Javier Gonzalez, en Happy, actual jugador del Santboi, amb qui ha guanyat una copa del rei, i internacional amb la selecció Andorrana.
L’any 2001 el Castellet suspèn gairebé totes les seves activitats, però això no significa la fi del Rugby al Bages. Un grupo de jugadors mantenen un entrenament setmanal a la zona esportiva del Congost i col.laboren amb la secció de Rugby del Club Atlètic Vic. L’any 2003, en Jordi Pintado, manresà que jugava a Rugby a Lleida, mor en un accident de cotxe i s’organitza un partit-memorial que s’ha mantingut fins ara amb 7 edicions. Recentment, l’arribada de molts jugadors d’edat juvenil, la consolidació d’un nucli organitzat, així com la col.laboració de l’Ajuntament i el Club Atlètic, han possibilitat, finalment, la creació d’aquest primer club de Rugby manresà.
Recordo perfectament la primera notícia de Rugby que vaig veure en les pàgines d’aquest diari. Era l’any 1995 i narrava l’encontre amistós entre el Sea Point irlandès i el XV President (un combinat català per invitació) a l’estadi del Congost, promogut també des de Sant Vicenç. No fou aquest el primer partit jugat a Manresa, 40 anys abans, el 30 de maig de 1955 a l’estadi del Pujolet s’hi va disputar la tornada de l’anomenada Copa de l’Amistat, entre el Sporting Club St Girons i el Futbol Club Barcelona, equip on jugava l’organitzador d’aquest encontre, l’incansable Jaques Jordà (Jaime a la propaganda de l’època), amb la col.laboració del Consolat francès i la Ponència de cultura i esports de l’Excel·lentíssim. Les entrades valien 8 pessetes, 5 pels socis del Centre d’Esports i 4 per a nens i soldats.
Finalment al 2010 es funda l'actual Manresa Rugby Club, que participa per primer cop a la lliga catalana la temporada 2010 - 2011 acabant en una meritòria setena posició.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes