dimarts, 9 de desembre del 2014

JORNADA 7: MANRESA RC - BARCELONA ENGINYERS RUGBY "C": Victòria soferta

El dissabte passat es disputà al Congost de Manresa, el partit de rugby entre el Manresa Rugby Club i Barcelona Enginyers Rugby C, partit aplaçat corresponent a la setena jornada.

Al jugar-se en dissabte festiu comportà que ambdós equips tinguessin baixes entre els seus jugadors. Amb tot es preveia un partit molt disputat.

Els manresans, conscients del repte i de la qualitat del rival sortiren molt concentrats, i durant la primera part tingueren el domini de la pilota jugant a camp contrari, però la bona defensa dels barcelonins i l’error en els xuts a pals de cops de càstig dels locals comportà que no s’inaugurés el marcador fins ben entrada la segona part, quan els tres quarts locals trobaren una escletxa en la defensa per anotar sota pals (H. Chivallier), aconseguint el xut posterior. Els barcelonins també tingueren les seves oportunitats, però un altre partit més, la defensa manresana a prop de la seva zona d’assaig tornà a ser contundent, per evitar l’assaig, no obstant, el primer cop de càstig centrat dels visitants el transformen en tres punts, arribant a la mitja part amb 7 a 3 al marcador.

La segona part fou més disputada, sense un dominador clar, els barcelonins demostraren el seu nivell enllaçant vàries fases i movent bé la pilota entre els seus tres quarts, però la defensa manresana aconseguia frenar-los. Un altre cop de càstig xutat amb  encert acostava els visitant a només un punt (7-6). A la segona part els manresans sofriren dos exclusions temporals, per reiteració de cops de càstig, que obligaren a multiplicar els esforços per aturar als Enginyers. Fruit de l’empenta i les ganes, tot i amb un jugador menys aconseguiren un assaig (M. Fernandez), amb transformació posterior per allunyar-se en el marcador, 14 a 6. L’alegria durà poc ja que dos minuts després, fruit d’una confusió i desordre de la línia manresana en la recepció d’un xut visitant, els  barcelonins aprofitaren per anotar una marca transformada i tornar-se a posar a un punt. Els moment finals foren de nervis, els visitant a l’últim minut tingueren un cop de càstig centrat però allunyat de pals per posar-se per davant, però el xut es quedà curt. Resultat final 14 a 13.

Bon partit el que es veié al Congost i el Manresa RC, que continua liderant la classificació, amb 7 victòries en 7 partits va demostrà que també sap guanyar patint i defensant el resultat contra un molt bon rival, tanmateix els nombrosos cops de càstig comesos son un toc d’atenció pel manresans que no poden permetre tants avantatges als rivals.
Pel Manresa RC jugaren: O. Casas (60’ M. Fernandez), C. Vidal, R. Zouraa, M. Pradas (60’ J. Nuñez), M. Casas, T. Grdzelishvili, A. Winfield, M. Fernandez (c), J. Simó, LL. Jou, R. Torreguitart (65’ O. Vargas), J. Benítez (70’ J. Sas), H. Chivallier, O. Matas (60’ X. Vallejo), A. Martí.

Per la seva part l’Escola de Rugbi del club es desplaçà a Sant Boi de Llobregat per a participar en el Torneig Germans Bisbal, que organitza el club santboià. Els nens i nenes del club gaudiren d’una bona matinal de rugbi a l’Estadi del degà del rugbi a Espanya. Els joves jugadors bagencs disputaren varis partits contra clubs amb molta més experiència, veient-se una millora considerable en el seu nivell de joc.

El proper partit del sènior masculí del club serà el dissabte 13 de desembre a les 16.00h, altre cop al Camp de Rugbi del Congost, contra el penúltim classificat el CR Cornellà B. Aquest mateix dissabte les noies del club es desplaçaran a Barcelona per a enfrontar-se al Barcelona Universitari Club femení en partit amistós.